paginakop - verwijzen

Verwijzen in het nieuwe Jeugdstelsel

U kunt kinderen en jongeren nog steeds rechtstreeks naar ons doorverwijzen. Voor vragen en consultatie kunt u terecht bij ons verwijzerspunt.

Consultatie en aanmelden

U kunt ouders met hun kind of een jongere bij ons aanmelden. Ook met vragen kunt u bij ons Verwijzerspunt terecht. Ouders kunnen hun kind (of jongeren boven de 16 jaar) ook zelf aanmelden. Daarvoor hebben ze wel altijd een verwijzing van u nodig. Behandelingen en medicatie worden vergoed.

Nieuwe jeugdstelsel

Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Er verandert in principe niets voor verwijzers. U kunt kinderen en jongeren met psychische problemen nog steeds rechtstreeks naar ons doorverwijzen. Wat wel is veranderd is dat u uw patiënten voortaan ook kunt verwijzen naar een (jeugd)wijkteam in uw gemeente.

Ondersteuning aan huisartsen

Parnassia Groep biedt uitgebreide ondersteuning aan huisartsen. U kunt hierbij denken aan de inzet van een POH'er of aan een bijscholingscursus. Met alle vragen kunt u terecht bij ons verwijzerspunt.

 

Online Seminar Parnassia Groep portaal beoordeeld met een 7,3

Huisartsen kunnen vanaf 28 juni 2017 met een speciaal ontwikkeld portaal direct inzage krijgen in de status van patiënten die bij Parnassia Groep in behandeling zijn. Hiermee is Parnassia Groep de eerste ggz-organisatie in Nederland die tegemoet komt aan de veel gehoorde wens om direct inzicht te krijgen in de status van patiënten.
Lees meer over de werking van het portaal in de eerdere berichtgeving ‘Parnassia Groep breekt een lans voor meer transparantie in de ggz’.

 

Op 21 juni 2017 vond een online seminar over het Parnassia Groep portaal plaats en maakten huisartsen en POH-GGZ medewerkers kennis met de services van het portaal. De seminar werd goed bezocht en beoordeeld met een 7,3.

Heeft u het gemist en wilt u het graag terugkijken?  Dat kan via online seminar Parnassia Groep portaal.

Voor meer vragen over het Parnassia Groep portaal kunt u contact opnemen met het Verwijzerspunt.