Een groot deel van de kinderen en jongeren die Lucertis behandelt, wordt ook wel de ‘Generatie Z' genoemd. Deze generatie is geboren na 1990 en kent geen wereld zonder tablets, smartphones en social media. Het is van groot belang dat we deze generatie bedienen met de middelen die passen bij haar leefstijl en leefwereld. De visie van Lucertis is dat het verschil tussen online en offline niet meer relevant is: het doel is om beter te worden met een goed behandelprogramma.

Waarom online hulp?

We vinden dat onze hulpverlening moet aansluiten bij de huidige tijdsgeest. U en uw kind kunnen als onderdeel van de behandeling bepaalde modules op de computer, smartphone of tablet volgen. Voordelen hiervan zijn voor uw kind: thuis werken aan zijn/haar behandeling wanneer hij/zij daar zin in heeft en online contact met zijn/haar behandelaar.

We bieden:

online behandelmodules – samen met de behandelaar heeft een jongere afgesproken om een module te volgen. Thuis kan een jongere inloggen en de module op elk gewenst moment doorlopen. De online hulp bestaat uit informatie, vragenlijsten en filmpjes. Belangrijk is dat we de zorg online afwisselen met gesprekken met de behandelaar. Voorbeelden zijn: Autisme, wat is dat? en ADHD, wat is dat?

zelfhulpmodules – deze kun je zelfstandig doorlopen. Hiervoor is geen behandelaar nodig. De modules hebben niet het doel om te behandelen, maar kunnen wel ondersteunend werken. Hierbij kunt u denken aan gezond eten, respect voor jezelf en gezond slapen.

Hoe werkt digitale zorg?

  • Na aanmelding krijgt wordt uw kind automatisch ingeschreven voor online hulp. Zelfhulpmodules zijn dan beschikbaar voor ouders en jongeren boven de 16.
  • U ontvangt per mail een inlogcode en een wachtwoord om in te loggen. Na het inloggen komt u op een persoonlijke startpagina waar u de modules vindt waarin uw kind kunt werken.
  • In het behandeltraject bespreekt de behandelaar met uw kind af welke module zij/hij gaat volgen en hoe vaak zij online contact met elkaar hebben.

Middels wetenschappelijk onderzoek meten wij de tevredenheid, het effect en het gebruik van de cursus.

Heeft u vragen over online hulp? Neem dan contact met ons op.

Online cursussen leerkrachten en huisartsen

Naast het aanbieden van digitale zorgmodules aan ouders en kinderen, hebben wij ook online cursussen voor onder andere huisartsen, POH'ers en leerkrachten.