ADD test voor kinderen

ADD-test bij kinderen

Typ in een zoekmachine 'ADD test online' of 'ADD test kind' en u vindt zo tientallen tests die u kunt invullen om er achter te komen of u of uw kind mogelijk ADD heeft. Let op: de uitkomst van die ADD-test is géén diagnose. Een diagnose wordt gesteld door een behandelaar van een specialistische instelling. Meld uw kind hier aan bij Lucertis voor een intake.

ADD-test online

Online zijn tientallen ADD-tests beschikbaar die u kunt invullen om een indicatie te krijgen of uzelf of uw kind misschien ADD kan hebben. De tests lopen in omvang en betrouwbaarheid enorm uiteen. Sommigen bestaan uit slechts vier vragen, anderen uit meerdere tientallen vragen. De uitkomsten van deze tests kunnen een indicatie zijn, maar zijn absoluut niet 100 procent betrouwbaar en vormen dus géén diagnose. Het gebruik van deze tests kan dan ook niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Stelt u zichzelf de vraag: 'Heeft mijn kind ADD', dan raden wij u aan om de uitkomsten van de ADD-test met uw huisarts te bespreken.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden op het gebied van ADD bij kinderen en volwassenen. U kunt met een verwijsbrief zelf contact opnemen met Lucertis. Klik hier voor een online aanmelding.

Vragen ADD-test online

De vragen die doorgaans voorkomen in de ADD-tests voor kinderen: Is uw kind snel afgeleid? Komt uw kind dromerig over? Treuzelt uw kind veel? Komt het vaak te laat? Is uw kind vaak speelgoed of andere spullen kwijt? Is uw kind vergeetachtig bij dagelijkse bezigheden? Pakt het taken ongestructureerd aan? Vindt uw kind het lastig om zich op één taak te concentreren en maakt het vaak die taak niet af? Vindt uw kind het lastig om instructies op te volgen? Werkt uw kind slordig in de klas? 

Bij Lucertis werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van ADD bij kinderen. Neem gerust contact op voor advies en intake. Bel daarvoor naar onze Informatieservice.