ADHD medicatie voor kinderen

ADHD-medicatie voor kinderen

Wanneer is een kind met ADHD het beste af met gedragsmatige behandeling, wanneer met ADHD-medicatie en wanneer met een combinatie van die twee? Dat zijn vragen die we niet algemeen kunnen beantwoorden. Uw kind krijgt bij Lucertis een behandeling die helemaal op maat is gemaakt, afgestemd op wat het beste is voor zijn of haar ontwikkeling en wensen.

ADHD zonder medicijnen

Voor sommige kinderen verbetert het perspectief aanzienlijk door ze ADHD-medicatie te geven in combinatie met gedragsmatige behandeling. Andere kinderen met ADHD functioneren beter zonder medicatie. Ieder kind is anders, dus ieder kind krijgt een behandeling op maat. Kinderen die bij ons komen, worden door onze professionele behandelaars grondig en nauwkeurig onderzocht. Pas na die grondige diagnostiek en wanneer de problemen van een kind met ADHD niet op een andere manier op te lossen zijn, kunnen medicijnen tegen ADHD worden voorgeschreven.

ADHD-medicatie kan zeer effectief zijn

Wat u als ouder wilt voor uw kind, is dat het verder komt en dat het gelukkig is. Dat het niet langer tegen zijn grenzen aanloopt, door problemen met concentratie of door impulsiviteit en drukte. Iedereen wil dat zijn kind ‘mee kan’ in deze veeleisende maatschappij. De maatschappij kunnen we helaas niet veranderen. De behandelaren van Lucertis kunnen, samen met u, wel uw kind ondersteunen. Zodat het een betere toekomst kent. Medicatie kan zeer effectief zijn voor kinderen die niet goed mee kunnen door drukte of concentratieproblemen. ADHD-medicijnen kunnen de situatie thuis, op school of met vriendjes aanzienlijk verbeteren. Soms is ADHD-medicatie dan de beste oplossing.

Aandacht voor positieve eigenschappen!

ADHD begint in de kindertijd en blijft in veel gevallen voortduren tot de volwassenheid. Door er vroeg bij te zijn leren kinderen beter met hun klachten omgaan. Bij Lucertis vinden we het belangrijk om positieve eigenschappen van een kind of jongere aandacht te geven. De kracht van het doorbreken van negatieve ervaringen bereik je onder andere door te kijken naar waar het kind goed in is.

Bij Lucertis werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van ADHD bij kinderen. Neem gerust contact op voor advies en intake. Bel onze Informatieservice.