ADHD test voor kinderen

ADHD test voor kinderen

Typ in een zoekmachine ‘ADHD test’ of ‘ADHD test voor kinderen’ en u vindt zo tientallen zelftests die u kunt invullen om er achter te komen of u of uw kind mogelijk ADHD heeft. Let op: de uitkomst van die test is géén diagnose. Een diagnose wordt gesteld door een behandelaar van een specialistische instelling. Meld uw kind hier aan bij Lucertis voor een intake.

ADHD test online

Online zijn tientallen tests beschikbaar die u kunt invullen om een indicatie te krijgen of uzelf of uw kind misschien ADHD kan hebben. De tests lopen in omvang en betrouwbaarheid enorm uiteen. Sommigen bestaan uit slechts vier vragen, anderen uit meerdere tientallen vragen. De uitkomsten van deze tests kunnen een indicatie zijn, maar zijn absoluut niet 100 procent betrouwbaar en vormen dus géén diagnose.

Het gebruik van deze ADHD-test voor kinderen kan niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Wij raden u aan de uitkomsten van de test met uw huisarts te bespreken.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden op het gebied van ADHD bij kinderen en volwassenen. U kunt met een verwijsbrief zelf contact opnemen met Lucertis. Meld u hier aan.

Vragen ADHD test online

De vragen die doorgaans voorkomen in de ADHD test voor kinderen: Is uw kind doorgaans onrustig? (Bijvoorbeeld: gejaagd, moeite met stilzitten, friemelen, veel sporten of beweeglijk zijn). Heeft uw kind doorgaans de neiging eerst te doen en dan pas na te denken? (bijvoorbeeld: dingen eruit flappen, teveel geld uitgeven of ongeduldig zijn) Heeft uw kind doorgaans concentratieproblemen? (bijvoorbeeld: snel afgeleid zijn, dingen niet afmaken, snel verveeld, vergeetachtig of chaotisch zijn). Is dit altijd zo geweest?

Behandeling van ADHD bij kinderen

Bij Lucertis werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van ADHD bij kinderen. Neem gerust contact op voor advies en intake. Bel onze Informatieservice.