Behandeling van angststoornissen bij kinderen

Behandeling van angststoornissen bij kinderen

Alle kinderen zijn uniek, net als hun angsten. Daarom krijgt ieder kind bij Lucertis een angststoornis behandeling op maat. Angst bij kinderen kan goed behandeld worden en Lucertis biedt verschillende behandelingen aan. Uw kind kan individuele therapie krijgen, maar ook groepstherapie en in sommige gevallen is online hulp al genoeg. Na het volgen van een behandeling angststoornis kunnen u en uw kind de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien!

Behandeling angststoornis

Na uw aanmelding bij Lucertis volgt een telefonisch gesprek om het probleem zo helder mogelijk te krijgen. Bent u bij ons op de juiste plek? Als het antwoord 'ja' is volgen een intake en onderzoek. Na het onderzoek bespreken we met u hoe we u en uw kind verder kunnen helpen. De angststoornis behandeling kan bestaan uit individuele therapie, zoals cognitieve gedragstherapie, of groepstherapie. In sommige gevallen past non-verbale therapie zoals speltherapie beter bij een kind of jongere. Daarnaast is er ook online hulp beschikbaar. Soms zijn er medicijnen nodig als ondersteuning van de behandeling angststoornis.

Als ouder betrekken we u nauw bij de angststoornis behandeling. U krijgt van ons de nodige begeleiding en aanwijzingen hoe u het beste met uw kind en zijn of haar problematiek om kunt gaan. Vaak zijn ouders erg blij met deze handvatten en ziet het gezin na de succesvol afgeronde therapie weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Hulp bij angst

Vindt u het lastig om te beoordelen of het gedrag van uw kind normaal is? In Zuid-Holland werken gespecialiseerde hulpverleners die u kunnen helpen met uw vraag. Speciaal voor jonge kinderen hebben wij een expertisecentrum voor kinderen van 0 to 6 jaar. Het expertiseteam is gespecialiseerd in de problemen van jonge kinderen. Ook bieden wij hulo bij angst.

Angststoornissen komen vaak voor

10 procent van de Nederlanders heeft ooit in zijn leven last van een angststoornis. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook bij kinderen komen angststoornissen vaak voor. Met de juiste professionele hulp is een angststoornis goed te behandelen. Uw kind zit weer lekkerder in zijn vel en u krijgt weer vertrouwen in de toekomst!