Angststoornis test voor kinderen

Angststoornis test voor kinderen

Typ in een zoekmachine 'angststoornis kind test', 'gegeneraliseerde angststoornis test' of 'angst test' en u vindt diverse tests die u direct kunt invullen om te testen of uw kind mogelijk last heeft van een angststoornis. Veel bezorgde ouders interpreteren de uitkomst van de angststoornis test echter direct als diagnose, maar dat is onwenselijk en onjuist! Alleen een behandelaar van een specialistische instelling kan een diagnose stellen. Neem contact op met Lucertis voor een intakegesprek.

Angst test

Op het internet zijn veel verschillende tests beschikbaar die u online kunt invullen om een indicatie te krijgen of uw kind overmatig angstig is. De ene angststoornis test is de andere echter niet en niet alle tests zijn even betrouwbaar. Sommige tests bestaan uit slechts 5 vragen, anderen uit tientalllen vragen. U mag na het invullen ervan echter nooit zélf een diagnose stellen.

Het invullen van deze tests kan namelijk niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Wij raden u aan de uitkomsten van de online test met uw huisarts te bespreken. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden op het gebied van overmatige angst bij kinderen. U kunt met een verwijsbrief zelf de aanmelding versturen.

Bij Lucertis werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van angst bij kinderen. Neem gerust contact op voor advies en intake.

Vragen angststoornis kind test

De vragen die doorgaans voorkomen in de angst tests voor kinderen: vindt uw kind het moeilijk om tot rust te komen als hij of zij door iets overstuur is geraakt? Kan uw kind zich moeilijk ontspannen? Is uw kind overmatig bezorgd? Ziet u dat uw kind zich moeilijk kan concentreren op spelletjes en dichtbij u wil blijven?

Als u deze vragen met 'ja' beantwoordt, hoeft het niet zo te zijn dat uw kind een angststoornis heeft. Bespreek het resultaat van de angststoornis test met uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen naar onze specialisten.