Autisme test voor kinderen

Autisme test voor kinderen

Typ in een zoekmachine de zoekwoorden ‘autisme test kind’ 'PDD-NOS test kind' of ‘asperger test kind’ en u vindt zo tientallen online vragenlijsten die u kunt invullen om er achter te komen of u of uw kind mogelijk een aan autisme verwante stoornis heeft. Let op: de uitkomst van die test(en) is géén diagnose. Een diagnose wordt gesteld door een behandelaar van een specialistische instelling. Meld uw kind hier aan bij Lucertis voor een intake.

Test autisme bij kinderen

Online zijn tientallen autisme testen beschikbaar die u kunt invullen om een indicatie te krijgen of uzelf of uw kind misschien een aan autisme verwante stoornis kan hebben. De tests lopen in omvang en betrouwbaarheid enorm uiteen. Sommigen bestaan uit slechts vier vragen, anderen uit meerdere tientallen vragen. De uitkomsten van deze autisme testen kunnen een indicatie zijn, maar zijn absoluut niet 100 procent betrouwbaar en vormen dus géén diagnose.

Het gebruik van deze tests kan dan ook niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Wij raden u aan de uitkomsten van de test met uw huisarts te bespreken.

Uw huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden op het gebied van autisme bij kinderen en/of volwassenen. U kunt met een verwijsbrief zelf contact opnemen met Lucertis. Direct online aanmelden.

Sarr Expertisecentrum Autisme

Wij hebben speciale teams waar kinderen én volwassenen met autisme naar toe verwezen worden door hun zorgverlener. Deze teams hebben de naam Sarr Expertisecentrum Autisme.

Sarr Expertisecentrum Autisme voert regelmatig onderzoek uit naar effectieve behandelmethodes. Kinderen en hun ouders kunnen terecht op onze locaties in Rotterdam en Purmerend.

Diagnose autismespectrumstoornis (ASS)

‘Een diagnose in het autismespectrum is ingrijpend voor uw kind, u als ouder(s), maar ook voor de rest van het gezin en de omgeving. Autisme is niet te genezen. Gelukkig zijn er wel gespecialiseerde behandelingen die helpen bij het verminderen van klachten, het verbeteren van vaardigheden en een toename van kennis en inzicht in de stoornis', zegt Jacqueline Bailly, psychotherapeut en directeur zorg a.i. bij Lucertis.