Behandeling bij depressief kind

Behandeling depressie bij kinderen

Alle kinderen zijn uniek, net als hun stemmingsproblemen. Daarom krijgt ieder kind bij Lucertis een behandeling op maat. Depressie bij kinderen kan meestal goed behandeld worden zodat u met vertrouwen de toekomst tegemoet kunt zien. Meld u direct aan bij Lucertis voor een intakegesprek.

Start behandeling depressie bij kind

Heeft u besloten om uw kind aan te melden voor de een behandeling? Dan hebt u een goede eerste stap gezet. Na uw aanmelding volgt een telefonisch gesprek om het probleem zo helder mogelijk te krijgen. De vraag die wij bij Lucertus beantwoordt willen krijgen is of u bij ons op de juiste plek bent.

Daarna volgt een intake en onderzoek. Na het onderzoek bespreken we met u hoe we u en uw kind verder kunnen helpen. Behandeling kan bestaan uit individuele therapie zoals cognitieve gedragstherapie of groepstherapie. In sommige gevallen past non-verbale therapie zoals speltherapie beter bij een kind of jongere. Daarnaast is er ook online hulp beschikbaar. Soms zijn medicijnen nodig ter ondersteuning van de behandeling.

Als ouder betrekken we u nauw bij de behandeling. U krijgt van ons de nodige begeleiding en aanwijzingen hoe u het beste met uw kind en zijn of haar problematiek om kunt gaan. Vaak zijn ouders erg blij met deze handvatten en ziet het gezin na de succesvol afgeronde therapie de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Jonge kinderen en depressie

Speciaal voor jonge kinderen hebben wij een expertiseteam dat is gespecialiseerd in de problemen van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ook stemmingsstoornissen, waar depressie bij hoort, wordt door hen behandeld. Vindt u het lastig om te beoordelen of het gedrag van uw kind normaal is? In het Expertisecentrum voor kinderen van 0 – 6 jaar in Zuid-Holland helpen onze gespecialiseerde hulpverleners u graag verder met uw vraag.

Stemmingsstoornissen

Bijna een op de vijf Nederlanders heeft ooit in zijn leven te maken met stemmingsproblemen. Vrouwen nog vaker dan mannen. Ook bij kinderen komen depressies voor. Met de juiste professionele hulp is het goed te behandelen. Uw kind zit weer lekkerder in zijn vel en u krijgt weer vertrouwen in de toekomst!