Depressie bij kind test

Depressie kind test

Typ in een zoekmachine 'depressie bij kind test', depressie kind test' of ‘depressie test kind’ en u vindt zo tientallen verschillende tests die u kunt invullen om er achter te komen of u of uw kind mogelijk een depressie heeft. Let op: de uitkomst van die test is géén diagnose. Een diagnose wordt gesteld door een behandelaar van een specialistische instelling. Meld uw kind hier aan bij Lucertis voor een intake.

Depressie test kind

Online zijn vele verschillende typen tests beschikbaar die u kunt invullen om een indicatie te krijgen of uzelf of uw kind misschien een depressie kan hebben. De tests lopen in omvang en betrouwbaarheid enorm uiteen. Sommigen bestaan uit slechts 4 vragen, anderen uit meerdere tientallen vragen. De uitkomsten van deze tests kunnen een indicatie zijn, maar zijn absoluut niet 100 procent betrouwbaar en vormen dus géén diagnose.

Het gebruik van deze tests kan niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Wij raden u aan de uitkomsten van de test met uw huisarts te bespreken.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden op het gebied van depressies bij kinderen en jongeren. U kunt met een verwijsbrief zelf contact opnemen met Lucertis, klik hier voor online aanmelden.

Vragen depressie test online

De vragen die doorgaans voorkomen in de depressietests voor kinderen: 'Is uw kind de hele tijd sip?', 'Heeft uw kind geen zin meer om iets leuks te doen of te spelen?', 'Heeft het geen eetlust meer of gaat uw kind juist heel veel eten?', 'Ligt uw kind het liefst de hele dag in bed?', 'Denkt uw kind dat alles zijn schuld is?' of 'Krijgt uw kind maagproblemen?' Als u (veel van) deze vragen met 'ja' beantwoordt, hoeft het niet zo te zijn dat uw kind een depressie heeft. Bespreek het resultaat met uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen naar onze specialisten.

Bij Lucertis werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van depressie bij kinderen. Neem gerust contact op voor advies en intake, bel onze Informatieservice.