Transvisie Zorg Jeugd

Transvisie Zorg Jeugd

Onder de naam Transvisie Zorg worden binnen de Parnassia Groep zorgprogramma’s aangeboden die speciaal ontwikkeld zijn voor jeugdigen en volwassenen met genderdysforie en hun naasten. Deze programma’s worden aan volwassenen aangeboden  bij PsyQ Amsterdam en aan jeugdigen bij Lucertis Zaandam.

Ervaring in transgenderzorg

Transvisie Zorg was een initiatief van transgenders die zelf als professional die hulp zijn gaan bieden die zij in de reguliere zorg misten. Sinds april 2016 is Transvisie Zorg onderdeel van Parnassia Groep. De programma’s van Transvisie Zorg worden niet in elke vestiging van PsyQ en Lucertis aangeboden.

Niet op elke vestiging zijn mensen werkzaam die voldoende ervaring hebben in transgenderzorg. Bovendien is het door de programma’s gericht aan te bieden op een paar plekken mogelijk het voor Transvisie Zorg zo belangrijke groepsaanbod te blijven bieden zonder het risico van lange wachttijden.  

Locaties

Het totale aanbod van Transvisie Zorg wordt voor jeugdigen en hun naasten geboden bij Lucertis Zaandam en voor volwassenen bij PsyQ Amsterdam.

Lees ook:

bron: https://www.nrc.nl

Van meisje naar jongen: zo vertel je dat aan je klas

Gert Bekendam helpt sinds zijn pensionering scholieren bij hun coming-out als ze besloten hebben van geslacht te veranderen. „Mijn agenda is voller dan toen ik nog werkte.”