Dagbehandeling Babylon

Ontwikkelingsproblemen bij baby, peuter en kleuter Huilt uw kind overmatig veel? Of is hij of zij extreem angstig, druk of driftig? Misschien heeft uw kind slaapproblemen, komt de spraak niet goed op gang of vallen er andere dingen op in de ontwikkeling. Er kan sprake zijn van een ontwikkelingsprobleem.

Wanneer uw kind jonger is dan vijf jaar en wanneer u veel vragen heeft over de aanpak van uw kind, kunnen we ervoor kiezen om de problemen die u ervaart in kaart te brengen bij de Dagbehandeling Babylon. We kijken hier samen naar gewone, dagelijkse situaties:

  • Hoe eet, speelt en slaapt uw kind?
  • Hoe verloopt de verzorging van uw kind?
  • Hoe reageert uw kind op regels en grenzen?
  • Hoe gaat uw kind om met u, met andere volwassenen en kinderen?
  • Hoe verloopt de ontwikkeling van uw kind?

U komt hiervoor een vaste dag in de week naar de Dagbehandeling.

Gezellig ingerichte huiskamer

De behandeling vindt plaats binnen een grote, gezellig ingerichte huiskamer met een zit-, speel- en eethoek. Er zijn drie slaapkamers met kinderbedjes en er is een keuken en een badkamer. Alle benodigde kinderspullen en spel- en ontwikkelingsmateriaal zijn in ruime mate aanwezig.

Vast dagschema

Met een vast dagschema weten u en uw kind hoe de dag verloopt. U zorgt zelf voor uw kind tijdens het eten, verschonen, spelen, wandelen en slapen.

Aanpak die goed bij u werkt

We bespreken samen op de groep hoe uw kind reageert, wat het van u vraagt en hoe u met uw kind omgaat. 's Middags is er een groepsgesprek met de aanwezige ouders waarin we verschillende thema's behandelen. In deze gesprekken proberen we vooral om het gedrag van de kinderen beter te begrijpen. Vervolgens oefenen we op de groep met de aanpak die goed werkt bij uw kind. Hiervoor maken we soms gebruik van video-opnames. U zult regelmatig een gesprek met een ouderbegeleider voeren buiten de groepsruimte.

Een dag start om 9:15 uur en eindigt uiterlijk 14.15 uur. Twee pedagogisch begeleiders werken op een groep van vier ouders en maximaal vijf kinderen.

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen? Neem contact op met de Dagbehandeling voor kinderen van 0 – 6 jaar.