Hulp bij trauma

Hulp bij trauma

Kinderen met traumatische ervaringen 'Het leven van een kind kan door een afschuwelijke gebeurtenis ernstig verstoord raken. De eerste heftige reacties van een kind zijn meestal hele normale reacties op een abnormale situatie. Als deze reacties blijven en kinderen belemmeren in hun ontwikkeling, is het noodzakelijk dat zij specialistische hulp krijgen. Hiervoor kunnen kinderen en hun ouders bij ons terecht', aldus Theo van Rijnsoever, GZ-psycholoog bij Lucertis.

Sabine (16 jaar) over haar ervaring bij Lucertis

‘Door de therapie heb ik meer vertrouwen gekregen in mezelf. Ik ben niet meer zo emotioneel als eerst en ook blijven mijn sombere gedachtes weg. Het was een hele goede keuze om de therapie te volgen. De therapie vond ik wel zwaar en de dagen na de therapie had ik er ook erg veel last van, maar het was het waard. Ik heb veel minder last van terugkomende beelden en als ze terugkomen heb ik er minder last van. Door de therapie heb ik het gevoel dat ik alles een beetje achter me kan laten en weer verder kan gaan met mijn leven.'

Psychotrauma en therapie

Psychotrauma is het psychische letsel dat uw kind heeft opgelopen als het een ingrijpende gebeurtenis niet goed heeft verwerkt. U en uw kind worden geholpen door een psycholoog die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen en jongeren die een trauma hebben opgelopen.

Na aanmelding volgt een telefonisch gesprek om het probleem zo helder mogelijk te krijgen. Bent u bij ons op de juiste plek? Dan volgt een intake en onderzoek. Na het onderzoek bespreken we met u hoe we u en uw kind verder kunnen helpen. Behandeling kan bestaan uit individuele therapie zoals EMDR. Ook ouders begeleiden wij met bijvoorbeeld online hulp.