23 januari 2017

Op de Digitale Poli van Lucertis krijgen ouders van een kind met ADHD les over deze aandoening. Ouders kunnen thuis, op elk gewenst tijdstip, informatie lezen en filmpjes bekijken op de site van de poli. Vervolgens kunnen zij vanaf hun eigen bank deelnemen aan de psycho-educatie ADHD via live online learning. Hier hebben zij interactief, online face-to-face contact met andere ouders. De ‘lessen’ worden gegeven door behandelaren die geschoold zijn in online lesgeven.

De eerste serie lessen is door ouders beoordeeld met een 8! Een moeder zei:‘ Wat ontzettend fijn dat we op deze manier geen oppas hoeven regelen, zo kunnen we makkelijk als ouders alletwee deelnemen aan de cursus’. Een andere opmerking: ‘Fijn om de docenten en medecursisten te kunnen zien en spreken, maar dan gemakkelijk vanaf de bank’.

De deelnemende ouders hebben de lesstof, de manier van lesgeven en het contact met de medecursisten als prettig ervaren. Ouders gaven aan dat ze het net zo prettig vonden om online deel te nemen, als aan te schuiven in een face-to-face groep.
 

Nieuwe groepen starten

Vanwege het succes van de eerste ADHD psycho-educatie cursus via de online school, zal in februari de tweede groep gaan draaien. Deze is al helemaal vol.

Bekijk de online diensten van Lucertis en de andere zorgbedrijven van Parnassia Groep.

 
Ook individuele begeleiding via de Digitale poli

Ook enkele individuele trajecten vinden plaats via de online school. Dit is een online klaslokaal waarin alle faciliteiten van een ‘echt’ klaslokaal aanwezig, waarin online face-to-face contacten plaatsvinden. Op deze manier kunnen we de zorg laagdrempelig aan onze cliënten en hun ouders aanbieden.

Voor meer informatie over de Digitale poli kun je contact opnemen met Aniek van Bussel (a.vanbussel@lucertis.nl).
 

Hoe werkt de Digitale poli?

  • Ouders kunnen vanuit huis deelnemen aan de sessies, wat hen reistijd en een oppas scheelt.
  • Ouders van kinderen in dezelfde leeftijd kunnen bij elkaar in een groep worden ingedeeld.
  • We kunnen sneller cursussen achter elkaar draaien waardoor de  wachtlijsten afnemen.