20 augustus 2016

Van 15 t/m 19 augustus 2016 heeft bij Lucertis voor het vierde jaar weer een bijzonder zomer project plaatsgevonden: Het crazy circus project. In samenwerking tussen Lucertis en Circus Stoffel waren er 5 ochtenden circusactiviteiten voor kinderen met autisme waarbij samenwerken, initiatief nemen, het overwinnen van moeilijkheden, met elkaar overleggen centraal stond.

Er hadden zich 14 kinderen met autisme opgegeven leeftijd van 11 t/m 16 jaar. We  hebben 5 ochtenden in de zaal van circus Rotjeknor circusactiviteiten uitgevoerd.

De eerste ochtend hebben de kinderen met elkaar, met de ruimte en met de begeleiders kennis gemaakt. De kinderen waren vanaf het begin  enorm enthousiast en kwamen elke ochtend weer vol actie  binnen.

Voor kinderen met een vorm van autisme is het niet vanzelf sprekend om elkaar te helpen. Bij circusactiviteiten moet je elkaar wel helpen, anders kun je niet oefenen op een bal, een koord of een 1-wiel fiets. Na de evaluatie met de begeleiders is geconstateerd dat de hele week zeker aan de verwachtingen heeft voldaan.

Het zou goed zijn om volgend jaar te bekijken hoe deze week weer doorgang kan vinden.  Bent u misschien een van onze toekomstige sponsoren? Neem dan contact met ons op.