17 september 2015

Erasmus MC en Lucertis doen samen veelbelovend onderzoek naar een nieuwe online behandeling van angst bij kinderen en jongeren.

Angst bij kinderen komt veel vaker voor dan wordt gedacht. Helaas worden deze problemen niet altijd opgemerkt en krijgen veel kinderen geen behandeling. In samenwerking met het Erasmus MC onderzoekt Lucertis de effectiviteit van een innovatieve en veelbelovende behandeling bij kinderen en jongeren met een angststoornis. Deze behandeling wordt internet-aandachtsbehandeling genoemd.

Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 16 jaar met angstproblematiek wordt bij Lucertis, in overleg met ouders, bekeken of deelname aan het onderzoek voor het kind/ de jongere mogelijk is wie voor intake worden gezien. Bij deelname volgen zij dan na de internet-aandachtsbehandeling de standaard angstbehandeling bij Lucertis, welke cognitieve gedragstherapie wordt genoemd. Bij de volgende locaties van Lucertis kan worden deelgenomen aan het ATTENTIO onderzoek:

  • Ambulant Rijnmond Rotterdam-Noord
  •  Ambulant Rijnmond Rotterdam-Zuid
  •  Ambulant Rijnmond Hoogvliet
  •  Ambulant Rijnmond Ridderkerk

Via de website van het ATTENTIO onderzoek kunt u meer informatie over het onderzoek lezen, of in het eerder verschenen persbericht van het Erasmus MC.