Nieuws

Nieuws van Lucertis

09 augustus 2017

Kinderen en jongeren met een post-traumatische stressstoornis (PTSS) kunnen met Eye Movement Desensitization and Reprocessing-therapie(EMDR) of schrijftherapie succesvol behandeld worden. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en GGZ Rivierduinen in Leiden, dat op donderdag 29 juni is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of Child Psychology and Psychiatry’.

Klinisch psycholoog en UvA-promovendus Carlijn de Roos en collega’s vergeleken het effect van EMDR met dat van schrijftherapie (WRITEjunior) bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar die eenmalig getraumatiseerd waren. EMDR en schrijftherapie waren even effectief in het verminderen van posttraumatische stressreacties, angst- en depressieve klachten en gedragsproblemen.
Meer lezen over het onderzoek.

Beide behandelingen bij Lucertis

Ook Lucertis werkte mee aan bovengenoemd onderzoek. Uw kind kan voor beide behandelingen bij ons terecht.

WRITEjunior

Op de website WRITEjunior vind je veel informatie over schrijftherapie, o.a.  wetenschappelijke onderbouwing, het protocol schrijftherapie in boekvorm en informatie over de 2-daagse training voor professionals.