11 maart 2015

Afgelopen donderdag speelde de theatergroep The Passengers hun theaterstuk Road Trippin voor een breed publiek. Belangstellenden waren onder meer wethouders jeugd en zorg, strategisch adviseurs maatschappelijk domein, kennisspecialisten onderwijs, inkoop en contractmanagers maatschappelijk domein, beleidsambtenaren jeugd zorg/onderwijs, psychiaters, psychologen, zorgcoördinatoren.

De voorstelling vond plaats in de Verkadezaal Flexus in Amsterdam. Op de voorstelling werd erg enthousiast gereageerd. Ze gaven allemaal aan dat ze denken dat deze voorstelling jongeren bij hun problematiek kan helpen en ondersteunen. Het kan daarnaast bijdragen aan educatie van docenten en overige professionals binnen het maatschappelijke speelveld. Er waren professionals aanwezig van o.a. GGZNH-Noord, GGD, Brijder, sociale wijkteams, Jeugdteams, CJG's, Stg. Mee, Triversum.

Enkele reacties op de voorstelling:

"De voorstelling was ontroerend"
"Indrukwekkend goed"
"Mijn complimenten TOP stuk"
"Herkenbaar en vooral ook voelbaar"
"Helder hele relevante actuele problematiek"
"Veel vaart en eigentijds"
"Heel geloofwaardig, ontroerend en actueel"
"Chapeau een prestatie van formaat"
"Voorstelling is geschikt voor iedere doelgroep"
"Geweldige voorstelling i.h.k.v. preventie, zou schitterend gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het implementeren en ontwikkelen binnen de school van een programma als over de streep"

De voorstelling is in samenwerking met de zorgorganisaties Lucertis, i-psy, Brijder Jeugd en Indigo geproduceerd. Het is een educatieve en interactieve voorstelling voor jongeren die verschillende thema's op een vernieuwende manier onder de aandacht brengt. Denk aan: pesten, discriminatie, homoseksualiteit, drugsgebruik, huiselijk geweld.